Med begejstring modtog man i Boligselskabet Østvendsyssel meddelelsen om, at deres projekt med otte almenboliger på deres grund mellem Lemmingsvej og Geraavej var med i kommunens budget for næste år

DRONNINGLUND: Boligselskabet Østvendsyssel søgte tidligere i år kommunen om at få det kommunale tilskud til deres projekt med at bygge otte almenboliger på deres grund mellem Lemmingsvej og Geraavej. Reglen er den, at kommunen skal - da ingen af boligerne er på over 90 kvm - yde et tilskud på otte procent, når der er tale om almenboliger.

- Nu må det være Dronninglunds tur, udbrød forretningsfører i boligselskabet, Helle Winther, tidligere på året, da man fra kommunalt hold vendte tommelfingeren nedad. Hun argumenterede med de lange ventelister på de almene familieboliger, og at man i boligselskabet ikke har bygget almene boliger siden kommunesammenlægningen.

Men nu ser det betydeligt lysere ud for byggeriet af almene boliger i Dronninglund, og udover boligselskabet så er såvel politikere som borgere i byen godt tilfredse med, at flertallet i byrådet har vist sig positive overfor projektet. Dronninglund er nemlig i vækst, og der er pres på markedet for lejeboliger af en vis standard.

Boligerne opføres som dobbelthuse med henholdsvis tre- og fireværelses lejligheder på 75 og 88 kvm. Alle lejligheder har egen parkering og egen have.

- Vi ser frem til et godt samarbejde med Brønderslev Kommune, og der er - taget med al mulig forbehold - nu følgende procedure: I begyndelsen af næste år skal skema A, som er et foreløbigt skøn, laves, og senere på året skema B, hvor økonomien fastlægges. Når det er i orden, så kan byggeriet starte, og det bliver sandsynligvis færdigt sidst på året 2020, oplyser Helle Winther.

Et andet projekt, som står for tur, er en større renovering af Blåbærhaven i Dronninglund. Blåbærhaven rummer 28 etageboliger med elevator og er beliggende mellem Geraavej og Multebærvej. Det skønnes at ville koste omkring 8,6 mio. kr., og der søges midler hos Landsbyggefonden. Sidst i november kommer der en delegation fra fonden på besøg.

Så i Boligselskabet Østvendsyssel får de fremover nok at se til, og oveni kommer sammenlægningen med Sundby-Hvorup Boligselskab, som træder i kraft fra nytår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...