Nu får lokale seniorer mulighed for at holde både krop og sind i form ved at spille bordtennis

HJALLERUP: Fremover tilbyder Hjallerup Bordtennisklub bordtennis til alle lokale seniorer, uanset niveau og tidligere erfaringer med idrætten. Træningen er tilrettelagt og tilpasset +60’ernes dagsrytme og livsstil, og sikrer plads til hyggeligt samvær og fællesskab før, under og efter træningen med bold og bat.

Bordtennis sætter ikke bare konditionen på prøve, men påvirker og styrker også mange steder i hjernen. Der er med andre ord masser af fordele ved at spille bordtennis.

- Du træner reaktionsevne, balance og styrker musklerne. Bordtennis er derfor en velegnet mulighed for at få motioneret både fysikken og det mentale, når man har passeret de 60 år, og kroppen måske ikke længere kan holde til de mere fysisk betonede idrætter, fortæller Gert Jørgensen fra BAT60+, som er en indsats fra DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union.

Flere seniorer skal lokkes til

I uge 37 afholder BAT60+ åbent hus-arrangementer i klubber over hele landet med formål om at præsentere bordtennis for seniorer, så flere kan komme i gang med at spille. Lokalt finder det sted torsdag 13. september kl. 10-12 i Hjallerup Idrætscenter, Idræts Alle 1, 9320 Hjallerup.

- Alle kan være med på tværs af form og ambitioner, da spillet varieres i tempo og intensitet efter lyst og behov. Der bliver taget godt imod nye spillere, så lysten til at komme igen er stærk, fortæller Gert Jørgensen.

Vilde med at svinge battet

Væksten blandt bordtennisspillere over 60 år i Danmark lyder på 40 procent fra 2015 til 2017, og tendensen forventes at fortsætte i de kommende år.

- Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man vil genoptræne muskler, balance og kondition på en nænsom måde. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder imidlertid ikke, at man ikke stadig får masser af sved på panden, påpeger Gert Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...