Idrætsforening håber især at få fat i ensomme, fordi foreningen har så stor fokus på fællesskabet og det sociale

HJALLERUP: Floorball, badminton, senior-volley, krolf og en masse andet. Der er rig mulighed for at få sved på panden og smil over læben, når senioridrætsforeningen Sport for Sjov i Hjallerup inviterer til Åbent Hus 13. september i Hjallerup Idrætscenter klokken 10.

- Vi vil blandt andet gerne have fat i de ensomme seniorer. Vi ved der sidder mange alene rundt omkring, og derfor er vi også meget opmærksomme, når der kommer nye til byen, og spørger om foreningen ikke er noget for dem. Nu holder vi det her Åbent Hus for at tiltrække nye medlemmer, siger foreningens formand Else Marie Pedersen.

Det er foreningen og Bevæg dig for livet - Senior, et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) og Brønderslev Kommune, som står bag arrangementet 13. september.

Lige nu går aldersspændet i foreningen fra 60 år og hele vejen op til 90 år. De har fast træning hver torsdag, hvor man selv kan vælge sin idræt, og så er der også en række andre aktiviteter som krolf og stavgang de andre dage.

- Det sociale betyder ekstremt meget, det fællesskab vi har, og at vi lærer hinanden at kende, det er rigtig godt. Nu er jeg ikke så fokuseret på at vinde, i modsætning til nogle andre, men det at man kan kombinere motion med at være sammen med gode venner og bekendte, som vi efterhånden bliver - det er en gevinst, siger Uffe Sletting på 71 år fra Hjallerup.

Foreningens formand har godt set, at netop fællesskabet er så afgørende for foreningen.

- Mange kommer alene for det sociale. De gør måske ikke så meget ud af træningen, men bare det at få en kop kaffe og en snak gør en forskel. Det gør jo også noget for humøret, siger Else Marie Pedersen.

Det er gratis at være med til Åbent Hus, og niveauet er, så alle kan deltage uanset form og tidligere erfaring med sportsgrenene.

- Det er nemmere at holde fast og møde op, når man er en del af et fællesskab. Hvis man vil gøre noget selv, som at gå eller cykle, så er det så let at bilde sig ind, at det er dårligt vejr, og så bliver det ikke til noget. Man er mere forpligtet, når man er en del af et fællesskab, siger Uffe Sletting.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...