Børnehuset Himmelblå har arbejdet med temaet kultur, æstetik og fællesskab. Det er der kommet en udstilling ud af

DRONNINGLUND: Børnehuset Himmelblå i Dronninglund har her i foråret ønsket at give børnene i mellemgruppen et kulturmøde gennem et projekt, der pirrer sanserne, og som skaber sammenhæng mellem det at være barn og at møde kulturen i lokalområdet. Derfor har man bl.a. været på besøg på Kunstcentret for at give børnene inspiration og muligheden for at se kunst.

Børnene blev i projektet inddelt i små grupper på tværs af stuerne, så de fik mulighed for at få øjnene op for hinanden. De gik så i gang med at arbejde med en række kendte materialer på en ny måde. Børnene kunne således f.eks. arbejde foran et spejl, male med sæbespånefarver på lærred eller karton, lave skulpturer af hønsenet, anvende naturmaterialer eller noget helt andet. Børnene kunne virkelig lade kreativiteten udfolde sig, og det blev hele tiden understreget, at der ikke var noget, der var forkert eller rigtigt, ligesom det også var forbudt at bruge negative ord om hinandens evner og ting.

- Børnene har arbejdet både individuelt og deltaget i fælles aktiviteter, fortæller pædagog Britt Hundevad.

- Tanken har været, at børnene skulle inspireres, lytte til hinanden og skabe fælles oplevelser, og det er i høj grad sket med dette projekt, slutter Britt Hundevad.

I fredags var der fernisering, hvor værkerne var hængt op i gymnastiksalen. Lokalet var mørkelagt, hvorefter børnene to og to blev sendt ind i det mørke rum, hvor de ved hjælp af en lommelygte kunne udforske og undersøge kunstværkerne.

Udstillingen bliver hængende en periode, så forældrene også får mulighed for at se den.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...