Friluftsrådet har nye temaer for projekter, der kan få tilskud næste år

NORDJYLLAND: Oplevelser i naturen kan noget helt særligt. Det kan være vejen til nye fællesskaber, øge livskvalitet og sundhed og styrke børns læring. Derfor giver Friluftsrådet tilskud til projekter, der skaber nye muligheder for naturoplevelser og friluftsliv, fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Friluftsrådet lancerer fire temaer for tilskud til projekter. Der er frist for ansøgninger 1. februar 2019, og i alt uddeles 17 millioner kroner. Friluftsrådet ønsker med projektmidlerne især at fremme initiativer, der styrker det lokale ejerskab til naturen.

- Vi ser mange eksempler på, at naturoplevelser og friluftsliv kan være omdrejningspunktet for engagement, livsglæde og fællesskab i lokalsamfundene. Vi synes, det er vigtigt, at befolkningen har et forhold til den natur, som er i deres nærhed, og at de har gode muligheder for at dyrke forskellige aktiviteter i den, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Pengene kommer fra overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S.

Nye temaer for tilskud

Flere ud i den nære natur: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement. Der er i alt afsat fem millioner kroner til temaet, og der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 500.000 kroner. Alle kan søge.

Bedre forståelse af naturen: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper. Der er i alt afsat fem millioner kroner til temaet, og der kan søges om tilskud på mellem 20.000 og 500.000 kroner. Alle kan søge - dog ikke privatpersoner.

Undervisning i naturen: Tilskud til projekter, der udvikler skolernes muligheder for at afholde undervisningsforløb i større naturområder, f.eks. nationalparker eller naturparker. Der er i alt afsat 4 millioner kroner til temaet, og der kan søges om op til en million kroner. Organisationer med tilknytning til større naturområder, skoleforvaltninger mv. kan søge.

Bevæg dig i naturen: Tilskud til projekter, som giver de mindst aktive grupper i befolkningen bedre muligheder for at bevæge sig i naturen. Vi prioriterer projekter, der er rettet mod borgere uden for arbejdsmarkedet, beboere i sociale boligområder, borgere med psykiske funktionsnedsættelser og småbørnsfamilier. Der er i alt afsat 3,4 millioner kroner. Der kan søges om tilskud fra 20.000 til 500.000 kroner. Alle kan søge - dog ikke privatpersoner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...