Venstrepolitikeren Søren Gade har selv haft kræft tæt inde på livet, idet hans hustru i 2008 døde af tarmkræft

DRONNINGLUND: Det bliver den kendte politiker Søren Gade, som holder årets åbningstale i Dronninglund, når Stafet For Livet for anden gang afvikles i naturparken 31. august og 1. september. Han er ambassadør for Stafet For Livet og har selv haft kræft tæt inde på livet, idet han mistede sin kone på grund af tarmkræft i 2008.

- Det er et hul, der aldrig vil forsvinde. Når kræften rammer, er det ikke kun den kræftramte, som bliver syg, men hele familien, fortæller Søren Gade.

- Når en familie rammes af kræft, så bliver man sat ud af spillet. Derfor er det så vigtigt, at vi alle er med til at styrke indsatsen mod kræft. Det er så vigtigt, at vi tænder et lys i mørket og får skabt håb hos de pårørende, tilføjer han.

Som ambassadør vil Søren Gade bidrage med sine egne oplevelser og erfaringer som pårørende.

- Jeg håber, at jeg med min historie er med til at gøre bare en lille bitte forskel for nogle mennesker, som har det rigtig svært. Det vigtigste er, at vi skal stå sammen og aldrig opgive håbet. Stafet for Livet er et fantastisk arrangement. Det rummer alt det, man har fundet ud af, at livet handler om. Fællesskab, ejerskab, holdånd, fight, at skabe resultater sammen m.m. Jeg vil være med til at mindes dem, der tabte til kræften og give håb til dem, der kæmper, slutter Søren Gade.

Formålet med arrangementet er at samle penge ind til kampen mod kræft, og så er målet også at hylde fighterne, som er nuværende og tidligere kræftramte. De inviteres til at deltage som æresgæster.

Udover selve stafetten, hvor deltagerne gennem deltagergebyr støtter kampen mod kræft, vil der i løbet af det døgn, stafetten varer, være en del underholdning og masser af aktiviteter for børn, unge og voksne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...