Der er lagt op til et brag af en fest, når Asaa Borgerforening inviterer til strandfest

ASAA: Asaa Borgerforening er netop nu i fuld gang med planlægningen af årets største begivenhed i Asaa, nemlig strandfesten og hestevæddeløbet, som finder sted den kommende weekend.

Det er et helt års forberedelser, der snart skal stå sin prøve, og hvis vejret arter sig, skal dette års strandfest nok blive en succes, spår formanden for Asaa Borgerforening, Thomas Nymann.

Det er som vanligt det helt store Line dance træf i samarbejde med kick lindance Dronninglund, der sparker hele folkefesten i gang. Det er en fest med underholdende indslag, traditioner og en lokalbefolkning, der i stor stil bakker op ved at deltage. Det vidner årets lokale dyst i hvert fald om, idet lokale ”kendte” Asaa Borgere vil kæmpe mod hinanden, når den populære dyst, ”2 fag frem”, genoplives. Der vil efter dette arrangement være fællesspisning i teltet, hvor menuen igen er bøf med bløde løg og brun sovs leveret af Møllehuset.

Sidste års musikalske succes bliver videreført og udvidet, da Borgerforeningen i år har valgt at kalde arrangementet ”Oldies But Goodies Country & Rock N Roll”, fordi det ikke kun er countrymusik, der vil blive spillet i teltet om aftenen, men også Rock n Roll. Musikken leveres i år af Bibi & Sniff samt Mr. Jack and the Daniells.

Om søndagen er det så Asaa Hestevæddeløb, der er på programmet. Det lokker rigtig mange gæster til. Både de lokale, men også dem, der engang var lokale, tager turen hjem til denne tilbagevendende begivenhed. I år vil gæsterne kunne opleve 12 løb. Det er tre travløb, to montéløb, et galopløb, tre islænderløb, to ponygalop og et ponytrav/montéløb.

Der er i år særlig stor interesse for deltagelse i islænder/tunghesteløbene, hvor der er 20 tilmeldte heste med til sammen 33 starter, fortæller Thomas Nymann. Samlet stiller 65 heste op til start 99 gange.

- Desuden får vi fint besøg fra Sverige, idet Jens og Saga Laursen, der er henholdsvis søn og barnebarn af legendariske Jørn ”Tarok” Laursen, deltager i løbet. Saga skal ride sin egen hest, Riteonspirit, i et montéløb, mens Jens kører samme hest i et af travløbene. Desuden skal Jens køre et enkelt løb med hesten Rap AD for den danske ejer Askov Christensen. Med på turen fra Sverige til Danmark er Jens’ kone, Katarina Aurell Laursen, der har ca. 20 heste i træning på familiens gård uden for Gøteborg.

- Det er en stor ære for os, at Saga og Jens deltager i Asaa Hestevæddeløb, og vi glæder os til at se dem i konkurrence med deres danske kolleger, udtaler koordinator for Asaa Hestevæddeløb, Bent Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...