I Søparken i Klokkerholm finder man firmaet Mette Albæk Design

KLOKKERHOLM: At kalde hjemstedet for et professionelt strikkefirma for en ”hule” kan måske nok synes noget vidtløftigt, men med ordet ”hule” kan man sandelig også betegne et hyggeligt sted, hvor man føler sig godt tilpas og føler sig velkommen.

Det gør man nemlig på første sal i et af husene oppe i Søparken i Klokkerholm. Deroppe holder Mette Albæk Design til, og fra Søparken er der heller ikke ret langt over til en vestligste del af Jyske Aas.

Mette Albæk tager imod oppe på sit værksted og garnbutik, som begge rummes i det hyggelige lokale heroppe.

Mette er uddannet som sygeplejerske og har de sidste 19 år arbejdet på Hospice Kammillianergaarden i Aalborg. I maj i år tog hun orlov fra sin stilling for at forfølge sin drøm. Hvad den går ud på, forklarer hun således:

- Min drøm har været at arbejde i et garnunivers af farver, tekstur og kreativitet. Jeg følger min passion ved at designe puder og accessoires i strik, udbyde kurser i håndarbejde som stresshåndtering og sælge garn, opskrifter og strik-tilbehør.

Med vendingen ”håndarbejde som stresshåndtering” er vi inde på en anden side af Mettes virke.

Mette er også certificeret håndarbejdspsykolog, og hun siger om dette:

- Håndarbejde af næsten enhver art har en gavnlig virkning på personer med stress og depression, og specielt i disse tider er det noget, som efterspørges. Arbejdet med garn og pinde er absolut en invitation til socialt samvær, så jeg er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på kursus for stressramte, hvor håndarbejde er omdrejningspunktet, fortæller Mette.

Planen er hold på 5-6 deltagere, hvor kurset forløber over fire gange med 14 dages mellemrum. Hver session bliver på tre timers varighed. Måske bliver der også tale om at lave et internatkursus i foråret.

- Jeg har også fået henvendelser om at starte begynderhold i strik. Det er især unge, som er interesserede, tilføjer Mette.

Når man går rundt i ”hulen” med bl.a. særdeles mange forskellige former og farver af garn, kan man ikke lade være med især at blive betaget af et par hylder med puder. Det er puder, hvor motiverne er landskaber som f.eks. solopgang over Jyske Aas og det foretrukne motiv: Vesterhavskysten.

Motiverne er stiliserede på en særdeles raffineret måde, og i mange tilfælde er det folk, som kommer med et farvefotografi og bestiller en pude med netop det landskab. Pudebetrækket bliver lavet på en strikkemaskine og derefter filtet.

- Jeg har designet puder det sidste halvandet år, og det er naturen set gennem mine briller som smukke og farvede striber. En solopgang i brændte farver, et vue ud over Vesterhavet i lyse skandinaviske nuancer for blot at nævne et par eksempler.

Disse puder sælges fra Mettes web-butik, Nord Craft Butikken på Boulevarden i Aalborg og hos Hanne i Højer.

Mette Albæk Design er åbent på 1. sal i Søparken hver mandag og tirsdag, og Mette fortæller, at der som regel kommer mellem syv og ti kunder på disse åbningsdage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...