Dronninglund Kunstcenter havde i søndags fernisering på tre forskellige udstillinger

DRONNINGLUND: Syv kunstnere er med på den udstilling, Kunstcentret havde fernisering på i søndags. Fem af dem er med i en gruppe, Plan C, der fylder hele grundetagen.

- Det er en lidt anderledes ophængning denne gang i forhold til tidligere. Gruppen har selv været med til at disponere udstillingen, og værkerne er hængt op, så de er i dialog med hinanden, og så de glider over i hinanden, sagde kunstnerisk leder, Jette Abildgård, ved ferniseringen, hvor arkitekt Hans Bruun Nissen holdt åbningstalen.

- Man har ikke historisk set gennem de sidste 1000 år set større samfundsgearskifte og forandringer i vores samfund end nu. Det har man ikke tidligere set, uden at der har været en række kunstnere, der har arbejdet og kæmpet for at tage opgøret med samfundsordenen, sagde han og fortsatte:

- Kunst er et tidsnedslag og en tolkning af, hvordan man ser nutiden. Hvordan kunstneren ser dette samfund. Kunsten har det med at være et tidsnedslag, der kan perspektivere, hvordan vi måske skal gøre tingene anderledes i fremtiden. Den samfundskritiske tilgang er en vigtig rolle for kunsten, understregede han og pegede på kontrasten mellem kunsten og den moderne måde at kommunikere på.

- Vi lever i en tid, hvor vi får fantastisk mange indtryk. De er lynhurtige på alle mulige medier. De er ret uforpligtende og uigennemtænkte. Tænk bare på en bestemt præsidents måder at kommunikere på. Det er til stor forskel fra kunstneres tidssnit og udtryk til samtiden. Der kan være årelange overvejelser og forforsøg, inden man når til det udtryk og det billede, man ønsker, sagde åbningstaler Hans Bruun Nissen.

På første sal er det koloristen Leif Mosevang, der udstiller sine figurative fortællinger i farvestærke malerier. I Kældergalleriet viser tegner Orla Klausen sine originaltegninger til de meget kendte tegneserier, han har fået udgivet gennem en årrække.

Ved ferniseringen underholdt ”Al Dentes Drenge”, der på grund af sygdom var reduceret fra en kvartet til en trio. Trods fraværet af et medlem blev det en dejlig musikalsk oplevelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...