Elever fra Dronninglund Gymnasium demonstrerede i København for at vise solidaritet med Taza

DRONNINGLUND: ”Taza er dansker”, ”Taza er dansker” lød det taktfast fra næsten 400 elever fra Dronninglund Gymnasium, da de demonstrerede foran Christiansborg for at vise deres solidaritet med deres gamle gymnasie-ven, Taza Haj.

Han blev for et par uger siden sammen med sin familie sendt fra asylcentret i Dronninglund til udrejsecentret Sjælsmark på Sjælland efter at have fået afslag på asylophold i Danmark.

”Flygtninge er mennesker” stod der på et stort banner med henvisning til, at Sjælsmark byder de ”indsatte” på vilkår, der ville føre til en politianmeldelse, hvis det var en landmand, der behandlede sine dyr på lignende vis, lyder det fra gymnasieeleverne.

Under opholdet på udrejsecentret, der kan vare fra uger til år, er det ikke tilladt for børn at fortsætte deres skolegang, og det rammer også Taza og hans søskende. Deres største ønske er at kunne fortsætte deres uddannelse, men indtil videre har det ikke været muligt at råbe de rette politikere og ministre op.

- Familien er velintegrerede flygtninge fra Irak og frem for at blive betragtet af myndighederne som en byrde, burde de opfattes som en fremtidig ressource for Danmark, mener de protesterende elever.

- Det er fuldstændig urimeligt, at familien skal sendes ud af Danmark, når de har så meget at give. Vi fortsætter kampen for, at deres sag kan blive taget op igen og forhåbentlig med et positivt udfald, så Taza og familien ikke bliver udvist af Danmark, fortæller elevrådsformand Asger Aalstrup Kofoed 3a, der sammen med elevrådet og 2b stod for demonstrationen.

Eleverne havde på forhånd trykt en folder med masser af sange, og så var der en række taler fra de mange venner til Taza. Han havde i anledning af demonstrationen taget turen fra Sjælsmark til København for at mødes med sin gamle klasse, der skulle til årets kultur-tur sammen med stort set alle de andre elever fra Dronninglund Gymnasium.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...