Fodboldafdelingerne i Hjallerup IF og Dronninglund IF i tæt samarbejde om pige- og damefodbold

DRONNIGNLUND/HJALLERUP: Med 10 års erfaring fra drengefodbold forsøger Hjallerup IF og Dronninglund IF fodboldafdelinger nu at starte et samarbejde for piger og damer. De mange års erfaringer fra Team Østvendsyssel skal nu overføres til pige- og damespillerne.

For drengenes vedkommende er det kun ungdomsspillere, der udgør Team Ø, mens det nye samarbejde mellem Hjallerup og Dronninglund skal gælde ungdomsspillere fra U13 samt seniorspillere.

På den måde vil man styrke pige- og damesenior fodbolden i begge klubber.

Alle andre pigehold fra U6 til og med U12 vil fortsat spille i Hjallerup og Dronninglund.

Formålet med samarbejdet skulle gerne være, at der tilbydes 11 mands fodbold til alle holdene fra U13 til og med dame senior. Egne erfaringer og erfaringer fra mange andre klubber viser, at jo ældre spillerne bliver, jo sværere bliver det at etablere 11 mands hold. Mange spillere stopper simpelthen med at spille fodbold.

Samarbejdet er et led i at fastholde og udvikle så mange spillere som muligt, samt at skabe mere fokus på pige- og damefodbolden i fremtiden.

At et sådant samarbejde kan være godt for både Hjallerup og Dronninglund, har U 18 pigerne allerede bevist. Sidste forår startede de to hold samarbejdet, og pigerne har udviklet sig meget positivt, hvilket resultaterne også har vist.

For øjeblikket er det fælles hold Team Ø placeret i DBU´s Liga 1, hvor de bedste hold fra hele Jylland og Fyn befinder sig. Efter de foreløbige kampe er holdet placeret på en flot 3. plads.

For at udvikle fodbolden i Hjallerup og Dronninglund er det vigtig med et godt træningsmiljø. Jo flere spillere, der møder op til træning, jo nemmere er det at udfordre de enkelte spillere på det niveau, de er på, og jo nemmere er det at sammensætte et godt træningsprogram. Man håber derfor med sammenlægningen, at det vil være naturligt at fortsætte fra ungdomsfodbold til seniorfodbold.

Kampene bliver tilrettelagt, så der spilles nogenlunde lige mange kampe på ”hjemmebane” i begge byer.

På nuværende tidspunkt er der nedsat en arbejdsgruppe på seks personer, som er ved at finpudse aftalen om samarbejdet. Når aftalen er på plads, vil der blive lavet et udvalg, som skal stå for pige/dame fodbold i Team Ø.

Team Østvendsyssel samarbejdet starter således: U16 piger starter 1. juli 2019, mens U13 til og med U15 samt damesenior starter 1. januar 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...