Kom til åbent arkiv i Dronninglund

DRONNINGLUND: For tre år siden begyndte man på Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund at deltage i den årlige temadag Åbent Arkiv, som finder sted på samme dag over heler landet. I år er det lørdag 10. november.

Man inviterer interesserede til at besøge arkivet på Erantisvej, og man er særligt velkommen, hvis man kan bidrage med oplysninger, billeder eller andet, som kan belyse den lokale idræt, som nemlig er dagens tema.

Arkivets Støtteforening udgiver et hæfte under navnet Arkivnyt, og her kunne man i det sidste nummer læse en artikel af Lene Dige, som handler om en bil, Ford Junior de Luxe-Eifel 2-dørs sedan med indbygget kuffert. Bilen havde Dronninglund Idrætsforening købt hos Fordforhandler Gravesen, Dronninglund for at bruge den som hovedgevinst til foreningens lotteri ved den årlige idrætsdag i 1938.

I 2016 henvendte en mand fra Hjallerup sig til lokalarkivet og spurgte, om hvordan det kunne være, at da han i 1967 købte sin første bil, var den i 1938 blevet indregistreret til DIF. Det kunne findes ud af ved hjælp af DIFs forhandlingsprotokol 1935-43 og DIFs kassebog 1935-46, som arkivet havde. Det er et godt eksempel på, hvad f.eks. gamle protokoller m.m. kan bruges til, hvis de da er blevet afleveret til arkivet og ikke - som man desværre har hørt om - er endt i fyret.

Så uanset om man kommer med gamle protokoller eller ej, så er man velkommen lørdag 10. november mellem 11 og 14 på Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund.

- Der var et godt besøg sidste år. Vi håber, at det gentager sig i år, siger arkivleder Erik Præsius.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...