Et stort maleri med landsholdsspilleren Mikkel Hansen blandt de udstillede billeder

HJALLERUP: Hjallerup Kulturhus viser i det nye år malerier af Thorkild Christiansen. Abstrakte malerier, som viser Vendsyssels strukturer og farveskift ved både skov og strand. Hjallerup Kulturhus er nu i en periode udsmykket med Thorkild Christiansens smukke, farverige og abstrakte malerier.

Malerierne viser strukturer og farver i den vendsysselske natur, hvor kunstnerens besøg ved skov og strand udtrykkes i hans værker. Billederne er malet i skarpe farver, som især domineres af rødlige nuancer. Det er især de varme farver, der dominerer billederne, og netop farvevalget betyder, at malerierne udstråler en varme - en kontrast til Kulturhusets hvide vægge. Hans største maleri viser ifølge kunstneren selv landsholdsspilleren Mikkel Hansens målkast. Der skal dog en god fantasi til for at se dette i billedet.

Thorkild Christiansen er i dag pensionist, men har malet siden 1988, en periode på omkring 25 år. Han startede med naturalistiske billeder, men efter få år gik han over i de abstrakte malerier, som bedre kunne udtrykke de strukturer og farver, som han ville vise fra naturen i Vendsyssel.

Thorkild Christiansen bor i Gærum ved Frederikshavn og har udstillet adskillige steder på gallerier, messer, institutioner og kontorer. Han har endvidere udstillet på Aars Kunstcenter sammen med andre kunstnere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...