Årets Stafet For Livet Dronninglund har allerede mange tilmeldte

DRONNINGLUND: Med under tre uger til den anden Stafet For Livet Dronninglund er nedtællingen nu for alvor begyndt for styregruppen og de mange frivillige hjælpere.

- Det er nu, de sidste brikker skal stykkes sammen, således at alt går op i en højere enhed, siger Lone Møller, der er formand for arrangementet. Har man ikke tilmeldt sig Stafetten som Fighter, som deltager eller som frivillig hjælper, er det bestemt ikke for sent, påpeger hun.

Stafet For Livet er en 24 timers holdaktivitet til støtte for det gode formål, og symboliserer et døgn i en kræftpatients liv. Et hold dannes typisk af venner, bekendte, familie og kolleger.

- Ved at deltage i og støtte Stafet For Livet er man med til at give håb for nuværende og kommende kræftpatienter. Give håb om, at vi kommer nærmere den dag, hvor kræft er en sygdom, der er til at leve med, lyder det fra Lone Møller.

I Dronninglund finder Stafet For Livet sted fra lørdag 31. august kl. 12 og et døgn frem i Dronninglund Naturpark/Dronninglund Gamle Stadion. Alle kan stadig nå at være med, og alle kan deltage i Stafet For Livet.

Det er ikke noget krav, at man som deltager løber rundt på banen. Det er helt okay at gå den 623 meter lange bane igennem. Det betyder også, at alle kan deltage på et hold, og et hold kan være lige så stort eller lille, som man ønsker. Der skal dog være mindst én holddeltager på banen ad gangen.

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 21 hold med foreløbig 203 deltagere. Herudover er der tilmeldt 17 Fightere. Erfaringer fra sidste års stafet i Dronninglund og fra de mange andre stafetter rundt om i Danmark har vist, at det især er i den sidste måned, at rigtig mange melder sig. De fleste hold er åbne for nye tilmeldinger.

Stafetternes æresgæster er tidligere og nuværende kræftpatienter, Fighterne. De åbner stafetten med en fighterrunde iført gule trøjer. Fighterrunden giver deltagerne håb og styrke i deres personlige kamp. Med runden kan Fighterne fejre, hvad de hidtil har overvundet, og de giver samtidig håb til pårørende, som bevis på, at kræft kan bekæmpes.

Under hele stafetten er der underholdning for børn og voksne med musik og rigtig mange aktiviteter.

- Mange familier, der kommer her på vores stafet i Dronninglund, gør det, fordi de på den ene eller den anden måde er berørte af kræft. På trods af det alvorlige emne er stafetten også en dag fyldt med positive historier, håb og glæde. Vi glæder os meget til arrangementet og håber, rigtigt mange fra hele Østvendsyssel igen vil bakke op om stafetten, siger formand Lone Møller

Når mørket falder på, tændes levende lys i små papirposer. Alle deltagere samles om lysposerne, der er dekoreret med hilsner og tegninger til tidligere og nuværende kræftpatienter.

Alle kan købe en lyspose og selv dekorere den eller få det gjort af Stafettens frivillige medlemmer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...