I Danmark blev Yu-Ting til Tina

DRONNINGLUND: Også i år er Rotary i Dronninglund vært for en udvekslingsstudent. For få dage siden ankom den 18-årige Yu-Ting Lin fra Hualin i Taiwan.

- I Danmark vil jeg gerne kaldes Tina, sagde hun, da hun forleden blev præsenteret i Rotary på Dronninglund Hotel.

Her fortalte hun levende om sit land og krydrede foredraget med en række billeder, der gjorde alle klogere på det fjerne og for manges vedkommende ukendte land. Hun forstod virkelig at ’sælge’ sit land, da hun viste en række eksempler på smukke landskaber og flot arkitektur. Hun viste bl.a. en kirke formet som en højhælet sko.

- Den er meget populær, og mange bliver gift der, fortalte hun.

- Der er meget stor forskel på Danmark og Taiwan. Nu har jeg kun boet her i nogle få dage, og jeg kan godt lide at være her, men jeg frygter lidt for vejret. Der er meget varmt i Taiwan. Vejret her i Danmark nu minder om vinteren i mit land, så jeg frygter kulden, sagde hun, der heller ikke havde vænnet sig til den danske mad.

- Jeg er vant til at spise ris flere gange om dagen. Her får vi brød, og det bryder jeg mig ikke om, sagde hun.

Hun omtalte også en række kendte produkter, der produceres i Taiwan. Hun nævnte bl.a. computere af mærkerne Acer og Asus samt mobiltelefoner, der eksporteres til hele verden.

Om sit valg af Danmark fortalte hun, at det skete, efter at hun havde set en film med prinsesser. Hun kendte ellers intet til landet, men hun er bestemt ikke blevet skuffet.

- Det er et smukt land, og jeg nyder at være her, sagde hun, der bor privat hos en familie i Hjallerup og går i 2.d på Dronninglund Gymnasium. Her er hun så heldig, at denne klasse til marts skal på tur til New York.

- Det glæder jeg mig meget til, sagde Tina. Hun får i øjeblikket intensiv danskundervisning, så hun i løbet af kort tid kan klare sig uden at benytte sig af engelsk. Hun har allerede lært en enkelt sætning.

- Jeg er mæt, er det første jeg har lært, sagde hun med et stort smil.

- Det er et svært sprog, men jeg skal nok lære det, sluttede Yu-Ting Lin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...