I Dronninglund Kunstcenter åbner på søndag årets sjette udstilling

DRONNINGLUND: Når Dronninglund Kunstcenter på søndag kl. 11 slår dørene op til årets sjette udstilling, bliver det med tre meget forskellige udstillinger. På første sal viser billedkunstner Leif Mosevang sine meget koloristiske malerier, der er figurative fortællinger med tydelig genkendelighed.

I grundetagen viser gruppen med navnet Plan C en udstilling, som er opbygget i et nært samarbejde gruppemedlemmerne imellem. De er hele tiden i dialog med begreber, deres forskellighed og deres eksperimentelle udtryk. Medlemmerne er Helga Bønsvig, maleri, Luise Faurholt, store akvareller, tusch og gouache, Søren Romby, maleri og tegning, Mariane Lyngsø, maleri på papir og Pia Möller-Light, grafik og skulptur.

De fem kunstnere stammer alle fra Midtjylland, og de er gået sammen i et udstillingsfællesskab i en tid, hvor de oplever, at værdierne både lokalt og globalt diskuteres og ændres, og derfor ser de det som en værdi at søge henimod et fælles manifest. I det står der bl. a: ”Vores væren i verden er en kompliceret sag. Uanset hvor, hvornår og under hvor snævre rammer, man er født, kan man sætte sig et mål, og uanset, hvor begrænset man er af materielle og historiske betingelser, har man en handlemulighed. Man handler, når man har et mål. Man flytter sig, og man nærmer sig det, filosoffen Jean-Paul Sartre kalder mulighedsfeltet. Det er her, PLAN C arbejder. I mulighedsfeltet giver det mening, at foretage æstetiske operationer på trods af kunstens tilsyneladende nyttesløse formål”, hedder det i manifestet.

I kælderetagen viser tegner Orla Klausen originaltegninger til de meget kendte tegneserier, han har udgivet gennem en årrække. Mest kendt er måske ”Gøngehøvdingen”.

De tre udstillinger kan ses frem til 10. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...