Skibene er ladet med længsel, liv og minder og ligger i Asaa Havn til på fredag

ASAA: Det var et utroligt syn, der mødte de mange fremmødte på kajen i Asaa i lørdags, da de tre såkaldte life-boats lagde til kaj. De tre skulpturskibe, der er 12 meter lange, skabt i ferrocement og med en vægt på 19-23 tons hver, drives frem af bæredygtige elmotorer. De er skabt af kunstneren Marit Benthe Norheim.

I virkeligheden er der tale om tre sejlende skulpturer, hvor hvert skib repræsenterer et stadie i en kvindes liv. Det er den unge, hvor skibet er lastet med længsel. Det er den gravide fyldt med liv, og endelig er det den aldrende kvinde, hvor skibet er ladet med minder.

Mange var mødt op for at tage imod de tre skibe og blandt dem Per Hylander, der på vegne af Samrådet kunne overrække projektet en donation fra Spar Nord på 10.000 kroner.

Skibene bliver i havnen til fredag, hvor de sejler videre til Sæby. Mens de ligger i havnen, er det muligt at komme ombord og opleve skulpturerne og udsmykningerne.

Er man interesseret i at høre mere om projektet, så vil skaberen, Marit Benthe Norheim holde foredrag fredag 5. juli kl. 20 på Dronninglund Kunstcenter, hvor hun vil tage udgangspunkt i de 18 kvindeportrætter, der findes på et af skibene. Forarbejderne til disse galionsfigurer kan man i øjeblikket kan se på Kunstcentret, hvor de er en del af den aktuelle portrætudstilling.

De flotte galionsfigurer er symbolske portrætter af nulevende kvinder over 70 år. De har det til fælles, at de kommer fra forskellige kulturer og har forholdt sig til andre kulturer end deres egne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...