Spændende sommer for to unge, der fik oplevelser og venskaber for livet

DRONNINGLUND: Gennem flere år har Lions Dronninglund Ingeborg Skeel sendt unge på eventyr i sommerferien både her i landet og i udlandet. I denne sommer har to unge prøvet eventyret. Den ene i Norditalien og den anden på togt med skonnerten Marilyn Anne i danske farvande.

- Det har virkelig været en spændende oplevelse, fortæller Frederik Larsen fra Dronninglund.

Han har deltaget i ungdomscampen i Norditalien sammen med 15 andre unge fra 13 forskellige lande som Brasilien, Kina, Taiwan, Mexico og Indien.

- Vi havde et stramt program, men vi havde masser af tid til at snakke. Dels havde vi lange busture til spændende steder, og dels bruger italienerne lang tid på at spise, så der kunne vi virkelig få snakket sammen. Vi fortalte hver især om, hvordan det er at være ung, der hvor vi bor, og jeg kan godt love, at de fleste blev misundelige, da jeg fortalte, at vi blev betalt for at gå i skole i Danmark. Jeg fik også en masse at vide om de andre. I Kina går de således i skole fra kl. syv om morgenen til kl. ni om aftenen. Det gjorde virkelig indtryk på mig, og jeg kan slet ikke forstå, at de kan overleve det. De går meget i skole, men jeg følte på ingen måde, at de var klogere end os andre. Det fik mig til at tænke på, at det måske ikke bare er i skolen, vi lærer. Måske er det også i fritiden sammen med vennerne og til fodbold. Det satte virkelig nogle tanker i gang hos mig.

- Vi kendte ikke hinanden, men vi fandt lynhurtigt sammen og snakkede hyggeligt. Vi var naturligvis forskellige og med forskellige forudsætninger og baggrunde, men i sidste ende er vi meget ens. Vi har de samme problemer, glæder og håb, fortæller Frederik, der den første uge af opholdet boede hos en lokal familie.

- Faderen var pensioneret, men havde rejst rundt i verden som FN-repræsentant og hjulpet folk med at starte virksomheder. Det var virkelig noget, jeg også godt kunne finde på. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at arbejde i udlandet på et tidspunkt. Lysten er ikke blevet mindre efter min camp. Vi holder fortsat sammen. Siden jeg kom hjem, har jeg snakket med de fleste flere gange Vi kan jo videochatte, og vi har allerede aftalt, at vi skal rundt i verden og møde hinanden. Målet med campen er at opfostre venskaber på tværs af grænser, og det er virkelig lykkedes, slutter Frederik Larsen.

Også Sebastian Johansen fra Agersted har haft en spændende oplevelse i sommerferien. Han har sammen med 20 andre unge mellem 14 og 16 år været på en uges sejlerlejr på skonnerten Marilyn Anne.

- Vi startede med to dages ophold på en introlejr i Hals. Her lærte vi ikke så meget om at sejle, men om at arbejde sammen, fortæller Sebastian.

- Skonnerten, vi sejlede med, var et gammelt træskib på 100 år. Det var med sejl og det hele, og vi fik da også lov at kravle op i masterne. Vi fik heldigvis sikkerhedssele på, for der var mindst 10 til 15 meter op, men det gik fint. Det gyngede heldigvis ikke så meget, for det var roligt vejr. Jeg fandt ud af på den uge, at det er fysisk hårdt at sejle. Vi var i gang hele tiden og havde forskellige opgaver. Jeg skulle skrubbe og vaske dækket og gøre rent på toiletterne, så der var nok at lave. Vi nåede heldigvis også at blive venner, og vi har lavet en facebookside, hvor vi alle er inde. Her snakker vi sammen, siger Sebastian, hvis sejlerlejr bragte ham til Grenå, Ebeltoft, Aarhus og Horsens.

- Vi sejlede det meste af turen med motor, men fra Grenå til Ebeltoft sejlede vi for sejl. Når vi nåede en havn, stod den lokale lionsklub klar med en række aktiviteter og oplevelser, så der var ikke tid til at kede sig. Jeg havde slet ikke min mobil med og savnede den ikke. Der var hele tiden noget at lave og nogle at snakke med, fortæller Sebastian, der nød sømandslivet uden dog at ønske sig en fremtid som sømand.

- Det var sjovt, men ikke noget jeg kunne tænke mig i fremtiden. Nu skal jeg i 10. klasse og derefter på tech college som elektriker, slutter Sebastian Johansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...