Soldater har øvet deres færdigheder indenfor kampsvømning i Hjallerup

HJALLERUP: I de seneste uger har en stor portion frivillige soldater svømmet i fuld mundering i Hjallerup Svømmehal.

Det oplyser Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Frivillige soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjyllands mange underafdelinger har prøvet kræfter med kampsvømning og forsvarets svømmemærke discipliner i henholdsvis bronze, sølv og guld.

Opgaverne er forskellige, og sværhedsgraderne og kravene stiger til, hvad man skal kunne præstere i svømmebassinet. På laveste niveau skal man i praksis bjærge sig selv i land (50 meter), iført sin kampuniform. Der skal bjærges en figurant, der agerer livløs i vandet og der skal demonstreres og beherskes genoplivning til druknedøde. De næste niveauer indeholder nogle flere trin, der skal ennemføres:

Svømning på tid, udspring, undervandsdykning, optagning af livløs fra bassinbund, bjærgning af rolig og urolig figurant, frigørelsesgreb, vandtrædning, udspring fra vippe, afklædning af kampuniform med mere, skriver de.

20. november fik de frivillige besøg af chefen for Hjemmeværnet i Nordjylland Oberstløjtnant Jan Johansen, Aalborg Kaserne.

Ved en lille appel i Hjallerup Idrætscenter blev der udleveret de opnåede udmærkelsesmærker og tilhørende diplomer.

Indtil videre har de frivillige udmærket sig således: der er opnået 28 bronzemærker, seks sølvmærker, og to guldmærker.

- Udmærkelsesmærkerne påsys soldaternes fine uniform og kan bæres efterfølgende som et vidnesbyrd for opnået niveau og dygtighed tilsammen med mærker fra andre fagdiscipliner og medaljer tildelt i tjeneste.

Resten af vinteren svømmer de frivillige soldater ugentligt i Svømmehallen i Hjallerup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...