Tiden var skruet et par generationer tilbage, da der blev høstet med le og selvbinder

TRY: Sognefogeden på Knudsgård, Viggo og hans kone Lone, stod klar til at modtage de mange besøgende, da der i søndags blev afholdt høstdag i Try. Tiden var skruet et par generationer tilbage til fortidens travle høst, hvor det var hestene, der trak høstmaskinerne, mens karlene slog med le og pigerne bandt korn i neg og satte dem sammen i hobe.

Det var ren nostalgi og kaldte mange minder frem især hos den ældre generation, der på egen krop har deltaget i høst uden moderne maskiner. Mange i bedsteforældregenerationen havde medbragt børnebørn, der her på nærmeste hold fik et indblik i livet på landet, da bedstefar var dreng.

Tærskeværkerne kørte, og kornet blev kørt hertil i gamle hesteforspændte vogne. Det ene tærskeværk blev trukket af en gammel dieselmotor fra Asaa. Det voldte lidt besvær at få den startet, og mange kom med gode råd om, hvordan det skulle gøres. Ved fælles hjælp lykkedes det, og den trak med sit sagtmodige tøf-tøf det gamle tærskeværk.

Der var nok at se på. Også for børnene. Der var opgaveløb, hvor man blandt andet prøvede at håndmalke en ko, lave smør, vaske tøj på vaskebræt og meget mere. Der var ligeledes udstillinger og levende værksteder med smedje, skrædder, træværksted, Janums legendariske landhandel og en kro på loen med levende musik.

Som altid spiller vejret en væsentlig rolle, når der skal høstes. I søndags startede det hele så godt, men efterhånden tog regnen til og lagde en dæmper på en ellers spændende og oplevelsesrig dag i nostalgiens tegn. Det var Egnssamlingen for Østvendsyssel, der stod bag denne traditionsrige høstdag i Try i samarbejde med Dronninglund Turistforening, Try Efterskole og folk fra Køreforeningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...