Vælgerne strømmede til stemmeboksene på en særdeles lummer sommerdag

AGERSTED: Efter en af de længste valgkampe i nyere tid kunne vælgerne så endelig i onsdags komme til orde og sætte deres kryds. Det skete på en række valgsteder. Et af dem var på Agersted Kro. Her stod den første vælger klar, da valgstedet åbnede kl. 8.

Agersted er et af de mindre afstemningssteder med 640 stemmeberettigede. Mange af de fremmødte havde prøvet det mange gange før, men der var også vælgere, der skulle stemme for første gang. Det gjaldt således Line Christensen.

- Det er lidt specielt at stemme første gang, sagde hun, da hun lod stemmesedlen dumpe ned i boksen.

- Jeg var meget i tvivl, for man bliver bombarderet med argumenter i valgkampen, så jeg blev meget forvirret. Jeg besluttede at tage kandidattesten. Så fik jeg mere styr på det hele, tankerne blev sat på plads, og så vidste jeg, hvor krydset skulle sættes, sagde hun og fortalte også, at hun aldrig havde været i tvivl om, hvorvidt hun skulle stemme.

- Det synes jeg, man skal, for ellers har man jo slet ingen indflydelse, sluttede Line Christensen, efter hun havde stemt for første gang.

På afstemningsstedet var der sørget for kaffe, slik og småkager, og mange benyttede sig af lejligheden til at sludre og hygge sig i kortere eller længere tid med de andre vælgere.

Da stemmerne var talt op onsdag aften, havde 516 afgivet deres stemme, og det var en stemmeprocent på 80,63, hvilket var lidt lavere end ved folketingsvalget i 2015, hvor den var 85,18. Ved EU-valget 26. maj i år var den 60,03.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...