Ældrerådet i Brønderslev havde inviteret Henning Kirk tilat holde foredrag i Brønderslev Hallen

BRØNDERSLEV: Tirsdag 7. maj havde Ældrerådet og Brønderslev Kommune arrangeret foredrag i Brønderslev Hallen. Her kom Henning Kirk, læge, forsker og forfatter og talte om livet i den 3. alder. Omkring 250 mennesker var mødt op til foredraget, som ifølge ældrerådsformand Inger Møller Nielsen var en stor succes.

- Vi bliver flere og flere 100-årige i dag. For 20 år siden var der få, men nu er der tusinde 100-årige, og det bliver kun mere i fremtiden, siger Inger Møller Nielsen.

Henning Kirk talte om nogle af årsagerne til, at vi lever længere end nogensinde. Han belyste blandt andet det faktum, at færre i dag ryger, og det har været med til at hæve levealderen betragteligt samtidig med, vi generelt lever sundere.

Henning Kirk kom også med konkrete forslag til, hvordan vi sørger for at leve længere, men det kræver ikke de store ændringer i forhold til det liv, man lever.

- Det er vigtigt, at vi træner hjernen hver dag, det forbygger det mest. At læse, spille skak eller bridge og køre bil. Det er helt almindelige dagligdagsting, der gør, vi bliver gamle og ikke så syge, som tidligere. Vi skal huske at leve livet, det går han meget op i, og han havde belæg for mange af tingene. Han sagde bl.a., at vi ikke behøver gå til Matas for at købe kosttilskud, for dem behøver man ikke, hvis man holder sig i gang, siger Inger Møller Nielsen.

For Inger Møller Nielsen og Ældrerådet var det også et godt input til, hvad de vil arbejde med i fremtiden i forbindelse med deres involvering i de politiske beslutninger.

- Vi skal fortsat sikre og fortsat bruge meget tid på, at de 300 borgere på plejecentrene skal passes og plejes på bedste vis. Men vi har også 7.500 andre ældre, vi skal sikre, der er noget til. Det skal være godt at blive gammel og senior i Brønderslev Kommunen, og det gør kommunen også allerede meget for, siger Inger Møller Nielsen.

Ældrerådet vil arbejde for, at der kommer flere penge til ældreområdet i det kommende budget, og de har også et bud på konkrete tiltag til ældre i kommunen, som flere kan få gavn af.

- Byrådet skal snart vedtage en sundhedsaftale, som er rigtig fin. Vi vil sørge for at kommunen også lever op til den. Konkret så vi også gerne, at alle borgere 65+ også fik adgang til de motionscentre og træningscentre, der er på plejecentrene i dag som et gratis tilbud, når de ikke bruges af beboerne, siger Inger Møller Nielsen.

Til efteråret er der ved at blive planlagt en messe, hvor fokus skal være på aktivt seniorliv. Ideen er, at messen skal byde på konkrete tilbud som måling af blod- og fedtprocent, samt information om, hvor man kan gå til idræt, rygestopkursus og andet, som kan gavne seniorlivet og sundheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...