De lokalhistoriske arkiver vil med Arkivernes Dag henlede opmærksomheden på, at fortiden ikke smides væk

DRONNINGLUND: Under temaet ”Gemt eller glemt” holder arkiverne lørdag 9. november Arkivernes Dag med åbent hus. Det gælder også Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund.

- Med dagen gør vi opmærksom på, at det er vigtigt, at vi ikke smider fortiden væk, fortæller Erik Præcius, der er arkivleder.

- Når man skal flytte eller rydde op i skabe og på lofter, er det vigtigt at tænke på, at selv om tingene ikke har betydning for én selv, så kan det være af værdi i arkivets samling og dermed til glæde for andre, siger han og fortsætter:

- Arkivet er interesseret i personlige papirer som attester, breve, dagbøger, næringsbreve, regnskaber, soldaterbøger, pas, ja kort sagt papirer, der fortæller om enkeltpersoner og familier, siger han og fortæller videre, at også ejendomspapirer og foreningspapirer har interesse.

Det samme har billeder med f.eks. portrætter af beboere i kommunen, sportsbegivenheder, skolebilleder, huse og gårde.

- Det kan alt sammen have interesse for fremtiden. Vi vil også gerne have, at borgerne kommer ind til os for at se på billeder, og måske sætte navne på nogle af personerne. På arkivet har vi således en væg med konfirmationsbilleder fra 1925 og til nu. Her mangler vi en række navne så kom endelig ind. Vi viser gerne arkivet frem, fortæller Erik Præcius.

På Arkivets Dag lørdag 9. november holder arkivet åben kl. 10-14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...