Ledelse forklarer, hvordan negativ egenkapital bliver positiv

BRØNDERSLEV: På bare et år voksede den negative egenkapital i Museerne i Brønderslev Kommune med 80.304 kroner, og det fik politikerne i fritids- og kulturudvalget til at tøve med at godkende museernes regnskab for 2017 og i stedet forlange en redegørelse.

- Vi kan jo se, at museerne har en negativ egenkapital, og den vil vi gerne have en redegørelse for, hvordan de har tænkt sig at nedbringe til nul, sagde udvalgsformand Margit Chemnitz (V).

Nu er redegørelsen landet på udvalgets bord, og den forudsiger, at den negative egenkapital på -192.947 i 2019 vil være vendt til: Ikke et rundt nul, men et plus på 48 kroner. Talrækkerne forudsiger desuden, at egenkapitalen i 2023 vil være på 551.179 gode pluskroner.

- Vi synes redegørelsen er fyldestgørende og at det nu ser rigtig fornuftigt ud. Derfor har vi nu også godkendt regnskabet for 2017, siger Margit Chemnitz.

Redegørelsen er udarbejdet af museets bestyrelse og leder og omfatter både budget for 2019-23, likviditetsbudget 2019 og forudsigelse om udvikling af egenkapital 2019 - 2023.

Med grønt lys fra kommunen mangler museerne nu bare en godkendelse i Slots- og Kulturstyrelsen.

- Når det hele ser fornuftigt ud, så forventer jeg også, at Slots- og Kulturstyrelsen vil godkende regnskabet, siger Margit Chemnitz.

Museerne har i 2017 været præget af omstruktureringer såvel organisatorisk som ledelsesmæssigt, men det er alligevel lykkedes at gennemføre stort set alle planlagte aktiviteter - inden for de givne økonomiske rammer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...