Business

Foråret banker inden længe på døren, og det betyder mildere temperaturer og – forhåbentligt - færre regnvejrsdage. Det betyder derfor også, at det endnu engang snart er sæson for udendørs projekter.

Virksomhed

Dansk Tagbyg ApS

Adresse

Nørregade 25 d, 8464 Galten

Telefon

28 68 74 50

E-mail

kontakt@dansktagbyg.dk

Webside

https://www.dansktagbyg.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. februar

Bliv klog på de forskellige typer af tag inden renoveringen

Et af de helt store omfattende projekter, som mange begiver sig i kast med, er udskiftning af taget. Det er et omfattende projekt, som kræver en del planlægning og som i høj grad kan mærkes på pengepungen. Det er nemlig en dyr post på renoveringsbudgettet, men det er ligeledes noget, som bare skal gøres, når taget trænger. Udsættes det for længe, kan tagets skader risikere at sætte sig i hele tagkonstruktionen og blive mere omfattende end først antaget.

Hvad er forskellen på eternit, beton og tegl?

Der findes en lang række forskellige typer af tag. Herunder kan du få et overblik over en del af dem, og du kan læse mere om nyt tag her.

- Betontag: Kendetegnene ved betontag er at det er stærkt, solidt og nemt at lægge. Det er samtidig produceret til at kunne modstå det danske vejr. Betontaget er ofte også et billigere alternativ til eksempelvis tegltaget.

- Eternit: Eternittaget beskrives som et økonomisk billigt tag med en god holdbarhed, og som kræver minimal vedligeholdelse.

- Tegltag: De klassiske tegltage kan genkendes på de karakteristiske røde sten, som pryder murstensvillaer over hele landet. Tegltaget er nemlig danskernes foretrukne tagtype blandt andet på grund af den lange holdbarhed – men nok er den røde teglsten karakteristisk, men tegl fås i et væld af forskellige farver og størrelser, og kan blandt andet fås i både mat og blank udgave.

Nyt tag?

Hvis du står og skal vælge nyt tag, er der flere ting du bør overveje. Tagtypen afhænger i høj grad af dit hus, da det æstetiske og arkitektoniske udtryk skal bevares. Der kan desuden være reglementer i områdets lokalplaner, som du er nødt til at forholde dig til.