Business

Som boligejer kan du opbygge friværdi i din bolig. Du har friværdi, hvis boligen er mere værd end din tilsvarende gæld i boligen, og du begynder almindeligvis at opbygge friværdi, når du begynder at afbetale dit boliglån.

Virksomhed

Sparvinduer

Adresse

Kratholmvej 27, 5260 Odense S

Telefon

70 20 18 87

E-mail

sparvinduer@sparvinduer.dk

Webside

https://www.sparvinduer.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 20. december

Forøg friværdien i din bolig med disse tre investeringer

Du har mulighed for at opbygge friværdi på flere måder, for boligens værdi kan også stige på grund af det aktuelle boligmarked, men der er også en tredje mulighed. Der er nemlig visse boligforbedringer, som er en direkte investering i friværdien på din bolig. Det betyder med andre ord, at forøgelsen af friværdien er større end det investerede beløb.

Mange tænker primært på nye køkkener og andre ombygninger, når de overvejer potentielle forøgelser af friværdien, men det er sjældent disse typer af forbedringer, som bedst kan betale sig, når man kigger på kroner og ører. Herunder kan du læse mere om de tre bedste investeringer, som virkelig forbedre din friværdi.

Nye vinduer og døre

Energimærket er én af de første ting, som danskerne kigger på, når de skal vurdere, om et hus har interesse. Derfor kan du gøre dit hus markant mere attraktivt, hvis der er nye vinduer og døre, så din bolig får et bedre energimærke.

Nye vinduer og døre er især til gavn for friværdien på din bolig, fordi potentielle købere generelt gerne vil have en bolig med nyere vinduer og døre, men samtidig er de mindre interesseret i selv at stå for udskiftningen. Kort sagt kan du tjene godt på selv at organisere nye vinduer og døre – især hvis du har mod på selv at foretage installationen.

Når du skal vælge vinduer og døre, behøver du bestemt ikke at vælge de dyreste modeller. Forøgelsen af friværdien vil oftest være størst, hvis du vælger en billig model, hvor kvaliteten stadig er i orden. Du kan for eksempel vælge en standard terrassedør her og et almindeligt vindue med 1 rude og tre lag glas.

Nyt tag

Nye vinduer og døre er ofte en prioritet for boligkøbere, og det samme gælder for et nyt tag. Det er nemlig en besværlig proces at få skiftet et tag, og derfor vil mange boligkøbere gerne betale en smule ekstra, hvis de til gengæld kan flytte ind et hus med nyt tag.

Når du kigger på tage, kan det måske virke fristende at vælge én af de dyreste typer tagsten, men det er ikke sikkert, at dette kan betale sig i forhold til boligens friværdi. Du bør i stedet vælge et nogenlunde billigt alternativ, selvom kvaliteten naturligvis skal være i orden, og derudover må det ikke ødelægge husets udseende.

I forhold til at øge friværdien, kan det meget sjældent betale sig at vælge de dyreste løsninger. De fleste købere er nemlig ikke villige til at betale så meget ekstra for at få en bolig med et nyt tag.

Pudset facade på boligen

Nye vinduer, døre og tag er alle sammen primært praktiske forbedringer, som for eksempel forbedrer husets varmeregnskab og energimærke. Den absolut bedste investering er dog ikke praktisk betonet, for det kan faktisk allerbedst betale sig af få pudset facaden på din bolig, hvis du bor i en ældre bygning.

Ved at pudse facaden på huset, kan du få en ældre bolig til at se næsten ny ud. Det ændrer førstehåndsindtrykket af huset fuldstændig, og derfor er dette virkelig en vigtig forbedring, som kan gøre en forskel i forhold til husets markedsværdi.

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, kan du vælge at bruge farvet puds, så huset får en flot farve fra starten. Du bør dog undgå at vælge de mest særprægede farver, da huset generelt skal virke så attraktivt som muligt, hvis du går efter at forøge husets værdi.